четвртак, 12. децембар 2019.

ISUS SPASITELJ


Vidimo da se dana s ispunjava što napisa Juda o opasnosti da među Hršćanima budu oni koji umanjuju Hristovu čast. Oni doduše priznaju Hrista za Gospodara i Gospoda ali njihova zabluda je u tome kaže Juda, što oni Isusa Hrista ne priznaju za JEDINOGA Gospoda i Gospodara Juda 4. Ljudima nije teško verovati kao i Korneliju u JHVHa Oca, ali prihvatiti Oca objavljenog u telu Sina 1Tim.3,16 je za većinu ludost i sablazan 1.Kor 1,23. 


Zar većina muslimana i Jevreja ne veruju u onog silnog starozavetnog Elohima/Alaha/ a ipak ne prihvataju Sina, nemaju ni Oca Elohim,Alaha/ iako ini misle da će mučenjem dobrovoljno svog tela i tela drugih doći i umilostiviti Alaha /Elohima, JHVH-a .

Bog je doveo mudrace sa istoka da se poklone detetu Isus iako su se isti mogli klanjati Ocu tamo na istoku ne praveći toliki put. Ali to je Božiji plan spasenja a ne ljudski. Bog uvek upućuje ljude na svog Sina da mu se poklone a ne da ostanu tamo šta veruju. Bog stvoritelj na najrazličitije načine upućivao je na sebe objavljenog u telu, na Hrista na krst. Ponekad je to bilo kroz san, kroz viziju, jedan traktat radio emisiju, ali ko god je ušao u crkvu ušao je jedino kroz vrata, a znamo da su jedina vrata Ime Isus Krist svakome čoveku. Zato su se mudraci i poklonili objavi Boga kroz Sina Isus. Zato Apostoli Imenom Isus napuniše Jerusalim iako imaše zabranu od JHVH svešetnika i Sinedriona. Današnji Jahvisti istu grešku čine: daju tu neke pergamente kao da mi hrišćani ne znamo Očevo ime. Ali Otac je Sinovljevo ime dao za spasenje a to je ISUS HRIST. Zato ne verujte ovim lažnim učiteljima koji iskrivljuju spasenje Očevo dato preko svoga Sina jedinoga. Ime Isus Krist je jedino ime dato palom čoveku za spasnje od Adama i Eve do sada, Jer žrtve su životinjske ukazivale na to i teofanie Sina i razgovora njegovog sa ljudima od krvi i mesa. Svim Božijim ljudima koji su delovali u stvaranju REČi Božije za čoveka a to je BIBLIJA: KNJIGA jedina od Boga. Zato je REČ postala telo i nastanila se među nama.


Ivan Atila

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.