четвртак, 12. децембар 2019.

ZAKON MOJSIJEV

Dispenzacija Zakona koja je dana Izraelu je trajala za Izrael od Mojsija skroz do smrti 12 apostola, u Djelima Apostolskim 2 Izraelci su dobili snagu od Boga kroz Duha tako da imaju snagu da vrše Zakon, koje je slika Milenija, budući da je došla dispenzacija Milosti, Zakon je maknut u stranu, po tajni smo saznali da sad Zakon ima drugu svrhu, tj da sve ljude osudi tako da budemo milošću opravdani, i kad doba Milosti završi, Bog će opet početi djelovati sa Izraelom tamo gdje je stao, tj Zakon opet dolazi na snagu, i to će se manifestirati u tribulaciji, samo što morate znati da nakon smrti i uskrsnuća Krista vršenje Zakona nije kao u SZ-u, jer je Krist ispunio sva ona žrtvovanja životinja za grijeh, sada je Novi Zakon na snazi, a o Novom Zakonu čitamo u knjizi Hebrejima.

I to je pisano Izraelcima za doba velikih nevolja. Isto tako sve ono što im je Krist govorio u 4 evanđelja će biti na snazi u Tribulaciji. Taj novi Zakon ili savez počinje u Djelima 2 na pedesetnicu, s time da kulminacija i potpuno uspostavljanje Novog Saveza dolazi na Kristov drugi dolazak kao što i piše u Rimljanima 11:25-27. Biblija je posebno teška za shvatiti u tim tranzicijskim periodima, znači kod početka svake nove dispenzacije, osim nakon doba Nevinosti, postoji tranzicija, u tome periodu uvijek postoje dvije grupe Božjih ljudi, jedni koji nisu još čuli ili ušli u novu dispenzaciju i druge koji su ušli. Tako npr imate Ivanove učenike i Isusove učenike u isto vrijeme, imate Pavlove vjernike i Petrove, imate Abrahama koji je već obrezan na tijelu i imate Joba koji nije.. itd. To su tranzicijski
periodi. A naravno najviše problema stvara u Novom Zavjetu u Djelima Apostolskim, gdje imate Izraelce koji čekaju Kraljevstvo i koji su pod novim poboljšanim Zakonom i Pavlove vjernike koji nisu pod Zakonom. Pa sam Pavao je korio Petra u Antiohiji zbog konfuzije oko pogana, zato je bio onaj veliki sabor u Jeruzalemu u Djelima 15 gdje su židovski vjernici htjeli staviti Pavlove učenike pod Zakon. Njima je čak bila konfuzija oko nove dispenzacije, nemojte se čuditi zašto onda većina kršćana danas to ne razumije.

Dakle Izraelcima se Kraljevstvo nudilo, oni su ga odbili, počela je dispenzacija Milosti, kad završi Milost, opet će biti ponuđeno Izraelcima Kraljevstvo, ali tada će ga prihvatiti, to će se dogoditi u tribulaciji uz pomoć Božju.

Petar Bradvić

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.